הקשר המחייב בין NLP לחיי הלילה

תפקידים רבים לעסקים המופעלים בין אם זה מועדונים, ברים, פסטיבלים, הפקות וכו’ – מרביתם בפעילות העסקית באה לידי ביטוי בתקשורת ישירה עם הקהל ובאופן מאוד ישיר ואינטנסיבי. אם נשים רגע בצד כל אפיון לכל תפקיד בעסק ומה דרישותיו נבחין כי יש דרישה אחת שמשנה עולמות והיא – התקשורת של העובדים עם הקהל. לאורך שנותיי בענף מעטים עד כמעט כלל לא גורמים בכירים קישרו בין היכולות הבין אישיות ברמה המקצועית לאפיון התפקיד מעבר לבריף קצרצר בתחילת ערב / משמרת. מהיום – הדלת פתוחה להכשרה שמקנה כישרון זה, והיא מגיעה מעולם ה- NLP

2.9.2020

  • אז מה הוא NLP בעצם? בין אם שמעתם או לא, לא אגרום לכם לרוץ לבדוק בויקפדיה – ההגדרה היא: Neuro – Linguistic Programing (בראשי תיבות NLP…) ובעברית פשוטה – ניתוב לשוני פיזיולוגי. אבל יאללה, חרטות בצד, ממתי הגדרות מעניינות אותנו? מה שבאמת מעניין הוא הטכניקות (תקשורת ותודעתית אישית ברובה) שניתן ליישם – ואחרי שניישם את אותן הטכניקות – השמיים הם באמת הגבול.
  •  

 6 שנים מאחורי דלפק הבר, 8 שנים מנהל ברים, בעלים של מועדונים בתל אביב ומייעץ להפקות ענק בגיוס ומערכי עובדים, עשרות אם לא מאות אלפי אנשים שיצרתי איתם קשר ברמה הפיזית, הרי בואו… הענף הזה לא יכול להתקיים בעבודה מרחוק או בדיגיטל – אין ברירה אלא להפוך למכונה משומנת חסרת מעצורים. לשלוט ברגש ולגרום להוציא מהאנשים את המיטב שלהם נהפך עד מהרה ככישרון חסר תקדים וגם משעשע למען האמת. איך הבנתי כשזה חלק בלתי נפרד? או יותר נכון לומר החלק החסר שהיה בחיי הלילה, לאורך השנים? ובכן, זה היה די פשוט. בהתחלה חשבתי שאני מחזיק בסוד סופר סודי שמקנה לי יתרון לא הוגן, בין אם זה ברמן או מנהל הבר ותחושת החסר תחליף ריחפה מעל לראשי עם השנים, אך זו הייתה טעות. כשהבנתי שיש לי מה לתת לעובדים, להניע אותם ולהחדיר בהם מניפולציות חיוביות שגורמות להם בסופו של יום גם הרבה הנאה וגם להרבה יותר כסף (באופן המשכי), הבנתי מכך שכולם מרוויחים והערך שסיגלתי לעצמי קילף עבורי קליפה ששם הסתתרה לא פחות ההבנה שאני בונה אימפריה עד רמה של מונופול פרטי. במרוצת הזמן קיבלתי הצעות לאופטימזציה עבור צוותים גדולים בענף לפני הפקות ענק ופסטיבלים שכל דקה שווה המון כסף בברים וניהול הכניסה. הייתי יודע להתאים ולאפיין בהתאם לאותה הפקה את הכלים ההכרחיים והאסטרטגיה המתאימה, אך ציר בסיס אחד משותף לכולם היה (מעבר לפסיכולוגיה הצרכנית) באופן מובהק וברור – הטכניקות מעולם הNLP.

אחד הכלים שאני הכי ממליץ עליהם נקרא “אפטיים” המאפשר לנו לבצע מס’ פעולות ולא משנה ובאיזה מצב אנרגטי או רגש אנחנו נמצאים – הוא יודע להוביל אותנו לתוצאה הרצויה, כאשר ההתוצאה הרצויה עבורנו היא להביא את עצמו למצב שבוא נוכל ליישם כל טכניקה שלמדנו בקלות. כמובן שללמד טכניקות במאמר זה לא כ”כ אפשרי אבל כן אוכל לומר כי באפטיים בין אם נרצה או לא – לא נוכל להרגיש רע (בהנחה ואין לנו בעיה קלינית, ובמקרה זה הייתי ממליץ על חושבים מחדש בעבודה בענף). אז מה זה אומר בעצם “לא נוכל להרגיש רע?” כמה פעמים קרה לכם בחיים שחשתם פשוט טוב? תחושה עילאית ושאתם על גג העולם, בלתי מנוצחים ולא ניתנים לעצירה? בטוח היו מצבים כאלה. בין אם זה במאורע משמח או מטרה שהצלחתם להשיג… האפטיים יודע לגרום למוח שלנו לחוש באותה אנרגיה ולא משנה מה למדנו או לא (ברור שללמוד את הטכניקות יגרום לקרקס אחד ענק) והמיטב שלנו כבני אדם יצא בכל מקרה.
מה ניתן לעשות – אילו פעולות?

מתוך הקורס "ברמן אלפא - חלק ג"

כפי שניתן לראות בתמונה שלפניכם הפעולות שניתנות לביצוע עבור כל אחד מאיתנו ובעת ביצוע הפעולות הללו, במינון מוגבר יופרש לנו למוח ממערכת העצבים מוליכים עצביים שיגרמו לנו לחוש בטוב ויניעו לנו את גלגלי המוח. כמה פעמים ראיתם או נכחתם למקרה בו חבר או אדם כלשהו בחייכם היה סופר חד, שנון, חכם ומצחיק? סבירות גבוהה שהוא היה באפטיים… זו טכניקה סופר פשוטה ליישום וסופר הכרחית עבור כל תפקיד בעסק המוגדר כעונה על צרכיו של הצרכן בבילוי. אז איפה הגבול בעצם? לכל דבר בחיים – יש גבול, גם לביטחון עצמי (הרגש הכי לא יציב שקיים) יש גבול, הרי המצב הלא רצוי הוא ביטחון מופרז שעלול לגרום ולייצר אנטיגוניזם מצד הסביבה שלנו.

הגבול באפטיים נקרא “HIGH” (טירוף), קשה מאוד להגיע למצב הזה באופן טבעי (אהמ, והמבין יבין…) וטוב שכך, זה נועד לשמור עלינו מפני מצבים מסוכנים – מוחשיים, הרי זה מצב שהמוח לא חש גם בפחד (וזה נושא למאמר אחר).
 
מתוך הקורס "ברמן אלפא - חלק ג"

חשוב לי לציין ולהבהיר: האפטיים זו לא טכניקה מעולם ה- NLP, זה כלי בו נוכל לבצע את הכלים מעולם ה- NLP בצורה מירבית. הרי נלמד ונלמד ונאגור ידע זה נחמד, אבל זה כלום ושום דבר אם לא נבצע או נשתמש בו. תמיד אמרתי ותמיד אומר כי ידע אינו נחשב לכוח, הוא נחשב לכוח פוטנציאלי. הכוח הוא כשאנו משתמשים בידע, ומשתמשים בו נכון וכראוי.

בקורס כוכב הברים – קורס הדגל הראשון שיצרתי לבית הספר קלאב סקול להכשרה לתפקידי הקלאבינג – המשלב את הקורסים ברמן אלפא וכסף בהייבול מבוססי NLP אני מלמד טכניקות כגון: אסטרטגיות לשוניות – באיזו מילים להשתמש בהתאם לקריאה וניתוח הצד השני, ברמה ההתנהגותית כיצד להתנהג (עמידה, מעשים ופעולות מבחינת שפת הגוף), הכנות מנטליות עבורנו המוציאה מאיתנו את המיטב (מבניהם – דמיון מודרך ומניפולציות לוגיות), שחזור וקריאה לפעולה בפשטות (עוגנים – למי שראה בתמונה למעלה כחלק מן הפעולות) ועוד. אז יופי אני מדבר על ברמנים בלי סוף, קופאיות כרטיסנים ומאבטחים (WTF) איפה השאר? מה עם הDJ? יחצנים או מנהלי הפקות?
מדהים, מבלי לומר יותר מדי – המלצתי כפי שאמרתי בתחילת המאמר – הNLP מחייב עבור כל בעלי התפקידים, הDJ ידע להרגיש את הקהל טוב יותר באמצעות טכניקות ה- NLP, ואף תאורן. היחצ”ן – מפיק הערב? בין אם אתה יודע לפוצץ את המקום באנשים או לא – מה אם הייתי אומר שהיכולת לפוצץ את המקום באנשים בדיוק כפי שהיית רוצה ומעבר לכך – בבחירת הקהל עצמו, סוג ומאפיין הקהל אליו כיוונת והיית רוצה? במילים פשוטות (כי האמונה שלי דוגלת בפשוט): כל תפקיד ידע לזהות את המצב המצוי (מה שקורה כרגע) ולהגיע למצב הרצוי (אליו הוא מכוון), בפשטות קלילות ובשיא המהירות. אני מניח ומאמין כי אוציא בעתיד עוד מאמרים בנושא NLP וחיי הלילה, התפתחות אישית ושינוי התודעתי. אך לכרגע אחרי הבנת התמונה הכללית אאחל תמיד ולכל עסק ועובדי הענף – תלמדו, תיישמו, תיצרו, תעיזו, ותהנו רבאק – זה עסק כייפי, לאללה! בהצלחה!

למידע נוסף השאירו פרטים

או התקשרו:

054-4469837